Бившият шеф на Credit Suisse създава нова банка

Инвестицията ще е в размер на 3 млрд. долара

Бившият шеф на Credit Suisse създава нова банка
3671 ~ 1 мин. четене

Бившият ръководител на швейцарската банка Credit Suisse Group Брейди Дъган ще отвори през 2017 г. нова търговска банка с инвестиция от 3 млрд. долара. Това съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Както стана известно, поддръжка за новия си бизнес Дъган ще  получи от публични инвеститори - Scepter Partners, държавни и инвестиционни фондове от Близкия Изток и др. Бизнесът, който се очаква да започне следващата пролет, ще има за цел да направи инвестиции в редица индустрии, като същевременно осигурява инвестиционни банкови и търговски услуги, твърдят източниците.

Според WSJ новата банка, чието име все още не е известно, Дъган може да използва средства, предоставени от Scepter за търговия с клиенти, както да гарантира привличане на капитал чрез инвестиции. Експертите очакват, че бившият шеф на Credit Suisse ще бъде в състояние да привлече подкрепата на други потенциални инвеститори.

Дъган има за цел да се използва нов софтуер и да въведе нова технология за инвестиционно банкиране., за да пробие в сферата на финансовия сектор, където доминират големи банки и брокерски фирми.

Американецът Брейди Дъган напуска работата си в швейцарската банка No. 2 Credit Suisse като главен изпълнителен директор през лятото на 2015 г. 

Подкрепи Economic.bg