По целия свят започват фестивали от лед и сняг

За създаването им са използвани тонове лед

По целия свят започват фестивали от лед и сняг

Eonomic.bg провери къде и кога през тази зима можете да се срещнете с красиви фестивали от много лед и сняг. Следващата събота, 23 декември, в Санкт Петербург започва фестивалът на ледените скулптури. Гостите му ще могат да се срещнат с леден Дядо Мраз и Снежанка, кучето Хачико и др. За тяхното създаване са били нужни 180 тона лед.

На същия ден, 23 декември, започва фестивалът за лед и сняг в холандския град Зволе, който е на 15 минути с влак от Амстердам. На него ще бъдат представени над 100 творби от най-добрите художници по света. Те са изработени от 245 тона лед и сняг. За да се избегнат опашките, гостите се съветват да идват сутрин в делничните дни. Събитието завършва на 4 март 2018 г.

В Дрезден, Германия фестивалът "Зимни светове", или на немски Winterwelten, работи вече почти месец. Произведенията са представени от 25 скулптора, които са използвали 252 тона лед и 200 тона сняг. Материалът е донесен от Белгия, Латвия и Франция. Очаква се, че до 25 февруари той ще бъде посетен от 150 000 души.

В белгийския Брюж фестивалът на ледената скулптура е посветен на 25-годишнината на Дисниленд Париж. От водата и снега художниците създадоха фантастичен свят от любими анимационни герои и картини. Всички те могат да се видят на площада до Централната гара до 7 януари.

На 21 декември започва, може би най-амбициозното събитие от този род - Международен фестивал в Харбин, Китай. Той се провежда от 1963 г. насам. За да се оцени мащабът му, е достатъчно да се каже, че са били изразходени 160 000 тона лед и 130 000 тона сняг. Мястото вече е отворено, но основните събития на фестивала ще се проведат през януари 2018 г.

Коментари: 0