Пощенска банка подкрепя иновативния бизнес в България

Програмата за бизнес растеж Dare to Scale на Endeavor България се провежда за втора поредна година със специалната подкрепа на финансовата институция

Пощенска банка подкрепя иновативния бизнес в България

Снимка: Пощенска банка

Автор: Пощенска банка

Основателите на 12 компании от различни бизнес сектори като IT, fintech, outsourcing, металообработване, търговия и винопроизводство вече активно преминават през обучителните панели в програмата за бизнес растеж Dare to Scale на Endeavor България, която за втора поредна година се осъществява с подкрепата на Пощенска банка.

В обучението им са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, продажби, финансово планиране и набиране на капитал и др. Как се създава успешен бизнес план, какви са фазите, през които минава изграждането на ефективната Go To Market стратегия, как да дефинират своята ниша на пазара и да адаптират поведението си спрямо потребителите, са само част от акцентите в програмата.

Добра бизнес възможност

4-месечната програма за растеж е първата по рода си у нас, насочена към бизнеси, които вече са преминали през фазата на стартиране и са в началото на по-мащабното си разрастване. Тя е разработена за предприемачи от всички сфери на икономиката и всички региони в България. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите им да не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. Фокус в менторските срещи и дискусионни панели, които се провеждат от септември до декември, е изграждането на устойчив бизнес модел и идентифицирането на възможности за растеж в трудни пазарни условия. Програмата ще приключи с Demo Day за презентиране на всеки от бизнесите пред жури от утвърдени бизнес лидери и определяне на финалистите. Тя се реализира и с подкрепата на Софтуер Груп и ИАНМСП.

Мрежа от бизнес контакти

Участниците в програмата имат уникалната възможност да изградят широка мрежа от контакти и да получат опит и знания от бизнес лидерите от мрежата на Endeavor Bulgaria и техните партньори, които вече са преминали по пътя на международния растеж. Нещо повече, те вече са част от динамична и прогресивна бизнес общност, която ще продължи да бъде за тях източник на подкрепа и вдъхновение и след края на програмата. Предприемачите ще имат възможност да обменят идеи и дори да реализират в бъдеще свои съвместни проекти.

„Ежедневно в нашата работа срещаме млади хора с идеи за свой бизнес и стремеж да го направят успешен, като се докажат не само на българския пазар, но и в глобален план. Общото между тях е, че всички искат да бъдат успешни, но забравят да бъдат търпеливи, защото пътят към успеха не винаги е лек и лесен. За много млади хора със стартиращ бизнес е трудно да се изправят пред силната конкуренция сами. Имат нужда от сериозна подкрепа, добър бизнес план, допълнителни ресурси и споделен опит, за да се възползват пълноценно от всички съществуващи възможности, да направят този бизнес печеливш, устойчив и конкурентен. Затова заставаме зад тях и ги подкрепяме в това начинание. За нас участието в програмата на Endeavor е изключително важно, не само защото е част от нашата политика за корпоративна социална отговорност, но и защото е възможност да подкрепим бизнеса със своя опит и гъвкави програми за финансиране, от които има нужда особено сега в тази предизвикателна за всички година“, коментират от Пощенска банка.

Историите на успешните бизнеси

Всички знаем историите на най-успелите предприемачи в света. Сега 12 български компании - Ardes.bg, APIHawk, Abilitics, Checkout X, Develiot, Inox, Infinite Solutions, Iuvo,  Out2Bound; RPA Consulting, SEOmax и Trastena - имат шанса да разкажат своите истории. Да докажат, че са успешни, а бизнесът им е с потенциал за растеж и заслужава внимание, като бъдат сред финалистите в тазгодишното издание на програмата за растеж Dare to Scale.

Повече информация за програмата и специални видеа с участниците може да видите тук.

Коментари: 0