Последното LaFerrari беше продадено за рекордните $7 млн.

Средствата ще бъдат дарени в помощ на пострадалите от земетресенията в Италия

Последното LaFerrari беше продадено за рекордните $7 млн.
652 ~ 1 мин. четене

Производителят на автомобили Ferrari продаде на търг серийният 500-ен модел на LaFerrari за рекордните 7 млн. долара. Средствата от продажбата ще отидат за помощ на пострадалите от земетресенията в Италия през тази година.

LaFerrari е първият в историята на Ferrari хибриден суперавтомобил. Първоначално е планирано, че серията ще бъде ограничена до производството на 499 машини.

По време на аукциона колата е продадена само за 10 минути на анонимен купувач, а стойността й надвишава пет пъти първоначалните оценки. Търгът е проведен от аукционната къща Sotheby's американския град Дейтона Бийч. Суперавтомобилът не само се превърна в най-скъпата кола на Ferrari, продадена на търг, но постави рекорд по стойност за автомобили, произведени през 21 век.

Ferrari не за първи път прави непланирано увеличаване на ограничена серия автомобили. През 2005 г. компанията пусна 400-ият Ferrari Enzo, който беше подарен на римския папа Йоан Павел II. След това папата даде колата на търг и парите от продажбата й бяха дарени на жертвите от цунами в Югоизточна Азия.

Подкрепи Economic.bg