Предлагаме програми за спа почивки на туристи от Азербайджан

Министър Николина Ангелкова и зам.-министърът на външните работи на Азербайджан Махмуд Гулиев обсъдиха и мерки за улесняване на визовия режим

Предлагаме програми за спа почивки на туристи от Азербайджан
388 ~ 1 мин. четене

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща със заместник-министъра на външните работи на Република Азербайджан и главен преговарящ на страната с ЕС г-н Махмуд Гулиев. На срещата присъства и посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Д-р Наргиз Гурбанова.

Сред дискутираните теми бяха мерките за увеличаване на двустранния туристопоток и варианти за  улесняването на визовия режим. Стана ясно, че двете страни ще работят за разработването на програма за използване на възможностите на българските СПА и балнео продукти от граждани на Азербайджан.

Министър Ангелкова информира Махмуд Гулиев, че по време на 105-тата сесия на СОТ в Мадрид е провела разговор с колегата си Абулфаз Гараев, министър на културата и туризма на Азербайджан и вече е отправила покана за посещение у нас.

Заместник-министър Гулиев изтъкна факта, че тази година България и Азербайджан празнуват 25-годишнина от установяването на дипломатически връзки помежду си. Предстои да бъдат обсъдени възможности за провеждането на общи събития по този повод.

Коментари: 0