Председателят на Европейския парламент е на посещение в София

Антонио Таяни ще се срещне с президента, председателя на парламента и министър-председателя

Председателят на Европейския парламент е на посещение в София
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни идва на посещение в София днес, свързано с предстоящото българско Председателство на Съвета на ЕС. Той ще проведе срещи с президента Румен Радев,министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Таяни ще направи и обръщение към народните представители в парламента.

Президентът Румен Радев ще проведе среща с Таяни в 11.30 ч., а в срещата ще участват още генералният секретар на ЕП Клаус Веле, председатели и представители на политическите групи в ЕП.

Премиерът Бойко Борисов също ще се срещне с Антонио Таяни. Двамата ще обсъдят задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.

След разговора между министър-председателя и председателя на ЕП ще се състои среща между членовете на правителството и делегацията, водена от Антонио Таяни. Той ще бъде придружаван от Клаус Веле, председателите на политическите групи в ЕП и други делегати.

В 15.00 часа в зала „Изток“ ще се състои среща между Председателския съвет на ЕП, Председателския съвет на Народното събрание и комисиите, ангажирани с Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Работното посещение на Антонио Таяни в София е традиционно за всяко ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.
Коментари: 0