Приключи сделката между Google и HTC за $1.1 млрд

Новината съобщиха двете компании официално

Приключи сделката между Google и HTC за $1.1 млрд
6332 ~ 1 мин. четене
Сделката между Google и HTC за придобиването на по-голямата част бизнеса на тайванския производител на смартофони е приключила. Това съобщиха двете компании официално, предават световните агенции. 

Придобиването е на стойност 1.1 млрд. долара и както става ясно от информацията до медиите, клаузите по споразумението не са се променили спрямо предварителните договорки. 

Новината за продажбата дойде още през септември 2017 г., когато стана ясно, че 2 000 души от R&D отдела на HTC ще преминат към редиците на Google. Важно е да се отбележи, че смартфоните на Pixel и Pixel XL на американския гигант се произвеждат именно от тайванската компания. 

HTC все пак ще продължи да произвежда устройства под собствената си марка, пише Engadget. Компанията също така ще развива и продуктите Vive VR, като има амбицията да продължи да иновира в областта добавената и виртуална реалност, изкуствения интелект и IoT. 

Обединяването на екипите на HTC и Google цели да допринесе за потребителското преживяване, съчетавайки най-добрия опит на специалистите в областта на изкуствения интелект, софтуера и хардуера. Също така сега Тайпе ще се превърне в една от ключовите отправни точки за Google в азиатско-тихоокенаския регион. 
Коментари: 0