Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan със съвместно здравно дружество

То ще предоставя услуги на служителите на трите компании

Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan със съвместно здравно дружество
532 ~ 1 мин. четене
Amazon, Berkshire Hathaway и JPMorgan Chase & Co. се обединяват в начинание за справяне със здравните грижи за служителите в САЩ. Компаниите ще се стремят да подобрят удовлетвореността на служителите, като в същото време ще намалят разходите, обявиха те в съвместно съобщение за пресата.

Американците са похарчили средно 714 долара, или 1,6% от заплатите си, за допълнителни разходи за здравеопазване през 2016 г., според доклад на JPMorgan Chase. Това е увеличение от 3.6% спрямо предходната година и от 13.5% спрямо 2013 г. Банката също така установила, че САЩ харчат 18% от брутния вътрешен продукт за здравеопазване, в сравнение с 13% през 2000 г.

Трите гиганта планират да създадат нова, независима компания, която е "освободена от инициатива с цел печалба". Първоначално тя ще се съсредоточи върху технологични решения, предназначени да "предоставят на американските служители и техните семейства опростено, висококачествено и прозрачно здравеопазване на разумна цена".

Новата дружество ще се ръководи от Тод Комс, инвестиционен експерт от Berkshire Hathaway; Марвел Съливан Берхтолд, управляващ директор в JPMorgan Chase и Бет Галети, старши вицепрезидент в Amazon.
Коментари: 0