Продължава разследването на инцидента край Своге

Трима души все още са с опасност за живота

Продължава разследването на инцидента край Своге
Разследването около трагичната катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души, продължава. Днес ще се направи нов оглед на обърналия се в Искърското дефиле автобус. Вчера той бе изтеглен от мястото на инцидента. 

Извършва се оглед и на целия участък, в който е станала катастрофата. Пътната агенция и фирмата изпълнител на ремонта на пътя "Трейс Груп" влязоха в задочен спор. От строителната компания твърдят, че ремонтът е изпълнен според договора, а от АПИ са категорични, че има дефекти и те трябва да бъдат отстранени, тъй като гаранционният срок не е изтекъл.

Трима души все още са в критично състояние и се борят за живота си. Те са с много тежки гръдни травми и се поддържат на апаратна вентилация. 

Вчера бе повдигнато обвинение на шофьора на катастрофиралия автобус, който е под стража в болница"Царица Йоанна". Според прокуратурата поради непредпазливост той е причинил смъртта на повече от един човек. Шофьорът е нарушил правата за движение по пътищата, превишавайки допустимата в участъка скорост от 40 км/ч.
Коментари: 0