Продават стадион \"Лазур\"

Цената е 12 милиона лева

Продават стадион \

Стадион "Лазур" в Бургас е обявен за продажба от Митко Събев, бившият благодетел на "Нефтохимик" и "Черноморец". Всеки, който иска да купи съоръжението, трябва да плати 12 милиона лева съобщава бТВ.

Един от кандидатите да се сдобият със стадиона е Община Бургас. В голяма степен обаче сделката зависи от представянето на "Нефтохимик" в Първа лига. Ако тимът се представи на ниво, то шансовете сделката да се случи се увеличават.

Ако обаче воденият от Христо Янев отбор не задоволи с изявите си или изпадне във Втора лига, то общината изобщо няма намерение да се раздели с подобна сума за "Лазур".

В момента стадионът е собственост на дружеството „Спортс пропърти мениджмънт", което е част от кръга фирми на Събев. Бившият футболен бос няма намерение повече да се занимава с клубове и търси начин да осребри в кеш собствеността си.

Според експерти от строителния сектор, за да се построи в момента подобен стадион, заедно с оборудването, са необходими поне 50 млн. лв. Съоръжението в Бургас е построено през 1967 г. и е напълно обновено през 1997 г.

На стадион "Лазур" срещи от европейските турнири играха "Локомотив" Пловдив, "Литекс" и "Черно море". Националният отбор също използваше съоръжението за своите домакински мачове, докато "Васил Левски" беше в ремонт. През 2010 г. бургаското съоръжение беше обявено за най-добър стадион в България.

Коментари: 0