Продажбите на новите iPhone модели вероятно ще се забавят

Потребителите едва ли ще могат да си купят новите устройства в деня на премиерата

Продажбите на новите iPhone модели вероятно ще се забавят

Снимка: Pexels

2207 ~ 2 мин. четене
Потребителите, които се надяват, че ще могат да си купят най-новия iPhone още в деня на неговата премиера, може и да е окажат разочаровани, пише Independent, позовавайки се на информация в Wall Street Journal. 

Запознати твърдят, че производственият процес се е забавил с цял месец и това може да доведе до недостиг и изоставане в доставките на устройството след дебюта му на 12 септември. 

Новината за възможността от закъснения на продажбите на дългоочаквания iPhone 8 – телефонът, който ознаменува 10-тата юбилейна годишнина на смартфон устройствата на Apple, оказа негативно влияние и върху акциите на компанията. В резултат на това те се понижиха с 0.4% до 161.26 долара. 

Заради проблемите в производството се очаква целият процес да се забави с около един месец, коментират източници, запознати с казуса. 

Не знае обаче дали прогнозите за закъснение ще повлияят кой знае колко върху самите продажби на устройството. Присъщо за клиентите на Apple е, че те са лоялни към марката и едва ли чакането ще ги спре или ще ги накара да инвестират в друг вид смартфон. 

Уолтър Пийсък, анализатор от BTIG, също изрази съмнение, че феновете на iPhone ще изневерят на марката само заради нуждата да почакат. Скорошно проучване сочи, че 92% от собствениците на iPhone, които планират да закупят нов смартфон през следващите месеци, ще заложат отново на устройство под марката Apple. 

Междувременно всички погледи са вперени в предстоящата премиера на моделите iPhone, която ще се състои на 12 септември във футуристичното ново седалище на компанията Apple Park. Основният въпрос пред инвеститорите е дали техните функции ще са достатъчно атрактивни, за да привлекат вниманието на потенциалните клиенти. 

Официална информация за характеристиките на телефоните няма, но слуховете подсказват за безжично зареждане, 3D лицево отключване, OLED дисплеи и други. Очакванията са, че цените ще са около или дори над 1000 долара. 
Подкрепи Economic.bg