Производството на iPhone 11 скача с 10%

Доставчиците остават предпазливи заради опасения, че пикът на търсене може да приключи бързо

Производството на iPhone 11 скача с 10%

Снимка: БТА

Apple е поискала от доставчиците си да увеличат производствените обеми на новите iPhone 11 модели с до 8 млн. единици, или с около 10%, съобщи Nikkei Asian Review в петък. Стъпката потвърждава информациите за по-добро търсене от очакваното.

„Преди това Apple бе доста консервативна при пускането на поръчки, които бяха по-малко и от тези за миналогодишния iPhone“, коментира източник пред Nikkei, цитиран от Reuters. Сега, след увеличението, обемът на производството на серията iPhone 11 ще е по-висок на годишна база.
 
По-рано източници коментираха, че повишаването на поръчките на новите телефони на американския бранд е за най-евтиния модел iPhone 11 и за средния 11 Pro. За сметка на това поръчките на скъпия и голям iPhone 11 Pro Max, чиято цена стартира от 1 099 долара, са по-слаби.

Изданието подчертава, че доставчиците остават предпазливи, тъй като се притесняват, че нивото на заявените по-високи поръчки няма да бъде поддържано задълго. „Търсенето е добро засега, но трябва да внимаваме да не сме прекалено оптимистични“, е казал източник на ниво изпълнителен директор, пожелал да остане в анонимност. „Надявам се тазгодишният пик да е по-дълъг от миналия“, добавя той. 
Apple не е отговорила на поискания коментар от Reuters.

Гигантът от Купертино представи най-новите си модели смартфони през септември. Една от изненадите тогава бе финансова – компанията понижи цената на подобрения iPhone XR, въпреки по-добрите му камери спрямо миналогодишния модел, до 699 долара в сравнение със 749 долара за версията от 2018 г.
Коментари: 0