Прокуратурата пак проверява ТЕЦ „Бобов дол“

Ще се проверява горенето на отпадъци и наличието на инсталации за опазване на околната среда

Прокуратурата пак проверява ТЕЦ „Бобов дол“

Снимка: Wikipedia

1004 ~ 1 мин. четене
Районната прокуратура провежда акция в ТЕЦ „Бобов дол“ по сигнал, че там е възобновено изгарянето на отпадъци. Директорът на ТЕЦ-а съобщи пред Нова тв, че на място има екипи на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Ще бъде проверено дали централата разполага с всички необходими инсталации за опазване на околната среда и какъв точно отпадък се гори.

В края на миналата седмица от ТЕЦ-а заявиха, че отново ще горят отпадъци, след като забраната на министъра на околната среда и водите отпреди два месеца е отпаднала. Според информацията ще могат да се изгарят по 96 тона RDF отпадък на всеки 24 часа. Подновеното изгаряне на отпадъци предизвика сериозно недоволство сред местното население.

Припомняме, че през януари проверка в ТЕЦ "Бобов дол" установи, че се горят отпадъци без разрешително. Тогава прокурори и следователи влязоха на проверка в централата. На 23 януари стана ясно, че е отнето разрешителното на ТЕЦ "Бобов дол" за горене на отпадъци.

На 20 февруари пък директорът на ТЕЦ-а беше арестуван. Впоследствие той беше освободен с мярка "парична гаранция" от 30 000 лева.
Коментари: 0