Путин обеща да накаже отговорните за неуспешната среща с Тръмп

Екипите на държавните глави не са успели да координират графиците им

Путин обеща да накаже отговорните за неуспешната среща с Тръмп

Снимка: Twitter

Официалната среща между най-важните лидери в света Владимир Путин и Доналд Тръмп не успя да се проведе по време на срещата на върха на организацията за Азиатско-тихоокеанско икономическо партньорство (APEC).

Владимир Путин каза, че отделната среща с Доналд Тръмп не се е случила, заради липсата на координация между екипите на двамата държавни глави. Руският лидер добави, че всички отговорни за провала ще бъдат наказани.

„Първо, това беше свързано с графика на работата на г-н Тръмп и с моя график. И с някои формалности на протокола, с които за съжаление нашите екипи не успяха да се справят... Но те ще бъдат наказани за това”, коментира Путин, цитиран от ТАСС.

Малко по-късно прессекретарят руския президент Дмитрий Песков обясни, че официалната среща не се е състояла заради представителите на Вашингтон, които са предложили време и място, които не отговарят на руската страна.

Руският президент добави, че „нищо страшно не се е случило”, тъй като все пак лидерите на двете страни успяха накратко да разговарят в рамките на срещата на високо равнище.

Коментари: 0