Путин започна разследване на самолетната катастрофа

Руската главна прокуратура с проверка по случая

Путин започна разследване на самолетната катастрофа
Автор: Илия Лазаров

Руският президент Владимир Путин започна разследване на катастрофата с руския самолет в Египет. Той поднесе съболезнованията си на роднините на жертвите, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС и Reuters.

Путин е разпоредил на няколко министерства да окажат незабавна помощ на роднините на загиналите. Руският президент също така е възложил на премиера Дмитрий Медведев да състави комисия във връзка с катастрофата, информира ТАСС.

Путин е наредил и на министъра на извънредните ситуации Владимир Пучков в координация с Египет ведомството му незабавно да изпрати самолети за подпомагане на работите на мястото на катастрофата.

Руската главна прокуратура е организирала проверка по случая. Говорителят на Следствения комитет (СК) на Русия Владимир Маркин заяви, че СК е образувал наказателно дело за катастрофата по члена за „Нарушаване на правилата за сигурност при полети или подготовката за тях“. Руски следователи заминават за Египет, за да участват в разследването на произшествието.

Минути след катастрофата на мястото на инцидента са били изпратени спасители. Според първоначалната информация те са чули гласове, опитали са се да разчистят отломките и да спасят хората под тях. За съжаление не са намерили оцелели. „Няма оцелели при катастрофата с руския самолет в Синай“, съобщиха египетските власти, цитирани от AP.

Коментари: 0