Пътниците през летищата в Бургас и Варна са намалели със 75.6%

През септември са обслужени едва 171 690 пътуващи, показват данните на оператора

Пътниците през летищата в Бургас и Варна са намалели със 75.6%

Снимка: Фрапорт

404 ~ 1 мин. четене

Броят на пътниците, преминали през двете български Черноморски летища, е намалял със 75.6% през септември, показват данните на германския оператор „Фрапорт“. Аеропортите в Бургас и Варна с обслужили едва 171 690 пътници през месеца.

„Летищата на Fraport Group в световен мащаб продължиха да бъдат засегнати от пандемията Covid-19 макар и в различна степен. Докато някои летища в международното портфолио на Fraport се възползваха от лекото възстановяване на ваканционния трафик, други все още бяха обект на всеобхватни ограничения за пътуванията през отчетния месец“, заяви групата в изявление по-рано тази седмица.

Летищата в Бургас и Варна се управляват от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ съгласно 35-годишен концесионен договор, възложен през 2006 г. Дружеството е съвместно предприятие между германската Fraport и българската компания „БМ Стар“.

Миналия месец българското правителство реши да отложи концесионните плащанията, дължими от концесионера на двете летища, за да подкрепи операциите им по време на пандемията.

Подкрепи Economic.bg