Разследват се над 20 кредитополучатели от КТБ

За миналата седмица в банката са постъпили 151 хил. лева

Разследват се над 20 кредитополучатели от КТБ

Снимка: БГНЕС

132 ~ 1 мин. четене

Над двадесет заема, предоставени от обявената в несъстоятелност "Корпоративна търговска банка" (КТБ) и непогасявани от кредитополучателите си, се разследват от наетата от Фонда за гарантиране на влоговете в България (ФГВБ) международна компания Компанията "АликсПартнърс Сървисис ЮКей“ (AlixPartners Services UK LLP). Това отчитат синдиците на банката в седмичния си отчет пред ФГВБ. Проверката обхваща както получателите на заемите, така и свързаните с тях хора, пише Mediapool.

Експертите от фирмата за разследване на банкови фалити са събрали доказателства от външни източници, свързани с разследването, отчитат синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев. 

От документа става ясно още, че синдиците са внесли през седмицата искова молба до Софийския градски съд за обявяване за недействителни на седем прихващания за общо 31 млн. лв., извършени от една фирма, чието име обаче е скрито.

За миналата седмица в банката са постъпили 151 хиляди лева, внесени по банкова и касов път от длъжници.

Синдиците отчитат още, че е издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на "Корпоративна търговска банка". Целта е да се предостави информация за съдебно-счетоводна експертиза на движението на паричните потоци при Главната каса на банката.

Миналата седмица синдиците са поискали допълнителни указания от БНБ във връзка с процедурата по несъстоятелност на КТБ.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg