Реформаторският блок връща мандата на президента

Предстоят предсрочни парламентарни избори на пролет

Реформаторският блок връща мандата на президента

Парламентарната група на Реформаторския блок ще върне на президента Росен Плевнелиев проучвателния мандат за съставяне на правителство и ще стане ясно дали държавният глава ще назначи служебно правителство.

Реформаторите получиха мандата миналия вторник, но след проведена среща между тях, ГЕРБ и Патриотичния фронт стана ясно, че не са стигнали до споразумение за съставяне на ново правителство в рамките на настоящото Народно събрание. Причината е принципно несъгласие по секторните политики, които са обсъждани от трите парламентарни групи.

Търсенето на решение на правителствената криза, в която страната изпадна след подаване оставката на кабинетът Борисов, продължава. Вариантите за изход от ситуацията са три. Първият е настоящото правителство да продължи да работи до предсрочните избори на пролет. Вторият вариант е да бъде назначен служебен кабинет от Росен Плевнелиев, а третият - действащият президент и избраният за такъв Румен Радев заедно да съставят правителство, което да не се променя преди предстоящите избори.

Коментари: 0