Рейтингът на Макрон падна до най-ниското си ниво

Негативният тренд обаче не помага на опозицията

Рейтингът на Макрон падна до най-ниското си ниво

Снимка: БТА

428 ~ 1 мин. четене
Популярността а френския президент Еманюел Макрон падна до най-ниското си ниво от избирането му досега. През септември държавният глава получава одобрението на само 32% от гражданите в страната. Като цяло неодобрението на Макрон се е увеличило с 67%, или с един пункт за месец. 

Френският президент все още се радва на голяма подкрепа сред симпатизантите на своята партия „Република, напред” (96%). Сред тези на другите политически сили обаче популярността му спада. Той има одобрението на 22% от подкрепящите Социалистическата партия (спад от 6 пункта) и на 35% сред тази на дясната партия „Републиканците” (с 2 пункта по-малко).

Негативното развитие обаче няма особена полза за опозицията, отбелязва Бе Ве А. Според французите нито една от включените в допитването партии не е в състояние да постигне повече от сегашното правителство, ако е на власт. Одобрението за „Национален сбор” (бившия Национален фронт) е 21%, за радикалната лява формация „Непокорна Франция” – 20%, за „Републиканците” – 18%, а за социалистите – 13%, показва сондажът.

Допитването е осъществено онлайн на 26 и 27 септември и в него участват 1011 души.

Подкрепи Economic.bg