Рекорден брой свободни работни места в Банско и Разлог

Заплатите започват от 550 лв. и стигат до 12 000 лв.

Рекорден брой свободни работни места в Банско и Разлог
5040 ~ 1 мин. четене
Рекорден брой заявени свободни работни места в туристическия бранш са заявени в Бюрото по труда в Банско и Разлог. В навечерието на новия зимен сезон свободните позиции в сферата на туризма са 595, съобщава Kmeta.bg.

Бизнесът търси 105 сервитьори, 102 камериерки, 38 бармани, 17 продавач-консултанти, 47 са местата за администрация по хотелите, 18, за пиколо. Търсят се 68 готвачи, четирима сладкари, 11 миячи на съдове, 7 помощник-готвачи в кухнята, 4 работници в кухня, четирима сладкари. 

Изискванията към администрацията, бармани и сервитьори са високи, а кандидатите трябва да знаят поне един чужд език. С предимство са хората, знаещи не само английски, но и руски, немски и гръцки. Заплатите започват от 500 лв. и стигат до 12 000 лв., като най-много вземат главните готвачи в луксозните хотели в двата курорта. 

От 1 до 5 декември се наемат най-много служители в хотелските комплекси в Банско и Разлог. На 10 ноември в Банско за първи път се проведе информационна трудова борса за зимния сезон. 

"Целта ни бе да съдействаме за един по-тесен контакт между работодателите и лицата, търсещи работа в нашата община. Наш основен приоритет е намаляване на безработицата. Имам уверенията на местния бизнес, че се отнася отговорно към своите работници и служители, те биха предпочели да наемат местни хора, които целогодишно са установени тук", заяви кметът на община Банско – Георги Икономов.
Подкрепи Economic.bg