Robinhood на българина Влад Тенев планира IPO до месеци

Популярната платформа за търговия с акции си има и своите проблеми с регулаторите

Robinhood на българина Влад Тенев планира IPO до месеци

Снимка: Screenshot/YouTube

1588 ~ 1 мин. четене

Популярната платформа за борсова търговия Robinhood Markets се готви да направи първично публично предлагане (IPO) още в рамките на първото тримесечие на 2021 г. Според хора, запознати с идеята, компанията е потърсила подкрепа от няколко банки, предава Bloomberg. Планът все пак може да се промени в зависимост от обстоятелствата и предизвикателствата в близкото бъдеще.

Популярният финтех стартъп, един от основателите на който е българинът Владимир Тенев, започна дейност през 2013 г. В последно време набра голяма популярност с платформата си за търговия с акции без такси и комисионни. Приложението печели вниманието както на младите потребители, така и на инвеститорите.

През септември Robinhood обяви, че е набрала допълнителни 660 млн. долара в кръг на финансиране от Серия G. С него оценката на компанията нарасна до 11.7 млрд. долара.

Въпреки суперлативите обаче не липсват и проблеми. По-рано тази година стартъпът се сблъска с разследване на американските агенции за защита на потребителите заради над 400 жалби срещу Robinhood. Освен това близо 2000 акаунта в платформата бяха компрометирани от хакерската атака миналия месец, а 10 000 профила бяха задържани като „заложници“.

Подкрепи Economic.bg