ROCKWOOL отваря фабрика в Румъния за €50 млн.

Ще бъдат открити 150 преки и 300 непреки работни места за румънци и българи

ROCKWOOL отваря фабрика в Румъния за €50 млн.

Водещият производител на каменна вата ROCKWOOL Group строи нова фабрика на Балканите. Тя ще бъде първото производствено съоръжение на компанията в Румъния и ще отвори врати в началото на 2019 г. Първоначалната инвестиция се оценява на около 50 млн. евро и ще създаде приблизително 150 преки и 300 непреки работни места, таргетирани както към румънски граждани, така и към българи. 

Фабриката на ROCKWOOL в Румъния е второто производствено съоръжение на компанията на Балканите след фабриката в Хърватия. Ще бъде разположена на приблизително 30 хектара близо до Плоещ, окръг Прахова. Тя ще доразвие вече солидното присъствие на компанията в Румъния, където ROCKWOOL е активна в продължение на почти 20 години чрез представителството си в Букурещ.

Новата фабрика ще даде тласък на местната икономика, тъй като повечето от суровините и логистичните услуги ще се предоставят от Румъния, а по-голяма част от наетите служители и подизпълнители ще бъдат местни и от близките региони. Процесът на издаване на необходимите разрешителни е стартиран и се очаква производството на каменна вата да започне през 2019 г.

„Ние предлагаме на нашите румънски клиенти висококачествени изолационни продукти и услуги в продължение на почти 20 години, а когато започне работа, тази нова фабрика ще ни позволи да постигнем още по-големи успехи в Румъния, както и в близките държави", заяви Рафаел Родригес, управляващ директор на ROCKWOOL Южна Европа

На българския пазар ROCKWOOL Group присъства със собствен офис от 2000 г. Оттогава са реализирани десетки големи строителни проекти с висококачествени продукти от каменна вата ROCKWOOL, сред които са: Сан Стефано Плаза; Милениум Център; The Mall; Mall Markovo Tepe; логистичен център на Лидл; логистичен център на JYSK в Божурище, магазини на Кауфланд и Лидл. 

Коментари: 0