Румънската iHunt Technology настъпва на българския пазар

Компанията ще финансира разширяването си с емисия облигации

Румънската iHunt Technology настъпва на българския пазар

Снимка: iHunt

6300 ~ 1 мин. четене

Румънският производител на електроника iHunt Technology пласира първата си емисия корпоративни облигации. С набраните средства компанията ще финансира разширяването си в България и Унгария, пишат местните медии Ziarul Financiar и Romania Insider.

iHunt Technology е румънска компания, която произвежда мобилни устройства в Китай под собствена марка. У нас тя вече внася и разпространява различни потребителски устройства, като смартфони, устойчиви телефони и таблети, както и професионални и индустриални такива. Те са достъпни в мрежата на eMag.

Сега компанията анонсира новината, че е набрала 7 милиона румънски леи (1.4 милиона евро) чрез емисия облигации на фондовата борса в Букурещ. Продадени са общо 70 000 облигации с номинална стойност 100 леи и матуритет от три години.

Успехът на емисията облигации отразява доверието на инвеститорите в печелившата и устойчива стратегия за растеж на iHunt“, коментира главният изпълнителен директор на iHunt Сезар Каталин Стро.

Освен за разширяването си на пазарите в България и Унгария, iHunt ще използва средствата и за финансирането на производството си.

Подкрепи Economic.bg