Само една компания прояви интерес към доставка на нови локомотиви за БДЖ

Поръчката на „БДЖ-Пътнически превози“ е с прогнозна стойност 57.5 млн. лв. без ДДС

Само една компания прояви интерес към доставка на нови локомотиви за БДЖ

Снимка: Economic.bg/Архив

1768 ~ 1 мин. четене

Само една от общо четирите международни компании, които проявиха интерес към обществената поръчка на „БДЖ-Пътнически превози“ за доставка и поддръжка на 10 нови локомотива, е подала техническа и ценова оферта.

Само „ДЗЗД „Сименс Трон” е подала техническа и ценова оферта по обявената процедура: „Доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя новопроизведени магистрални електрически локомотиви за нуждите на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД”“, съобщиха от държавната железница.

Припомняме, че „БДЖ-Пътнически превози“ пусна обществена поръчка в средата на месец ноември 2019 г. с индикативна стойност 57.5 млн. лв. без ДДС. Месец по-късно стана ясно, че четирима от големите производители на подвижен железопътен състав са заявили интерес за участие в процедурата - „Бомбардие транспортейшън“ ГмбХ, ДЗЗД „Сименс Трон”, консорциум „Екселор-Е.Л.“ и „Щадлер рейл Валенсия“ С.А.

Сега процедурата ще продължи с отваряне на единственото ценово предложение и преговори с евентуалния доставчик. Предполагаемата доставка на първите нови локомотиви е до 18 месеца след подписването на договора, уточняват от БДЖ.

Подкрепи Economic.bg