Samsung мести временно част от производството си във Виетнам

Причината е коронавирусът, а целта – да се избегнат проблеми с доставката на най-новите телефони

Samsung мести временно част от производството си във Виетнам

Снимка: БТА

656 ~ 1 мин. четене
Samsung Electronics заяви в петък, че временно ще премести производството на смартфони ot Южна Корея във Виетнам, след като бе доказан още един положителен случай на заразен с коронавирус служител. Разпространението на заразата принуждава гиганта да затвори фабриката си, предава Reuters. 

Групата е спряла операциите си в завода в южния град Гуми в Южна Корея, потвърди и говорител на Samsung. По думите ѝ фабриката, която произвежда премиум телефони като S20 и сгъваемия Z Flip ще възобнови работата си в събота.  

От края на февруари насам общо шестима работници на комплекса в Гуми са дали положителна проба за COVID-19. Фабриката се намира в близост до град Тегу, епицентър на епидемията в Южна Корея. 

Преместването на производството на някои от премиум смартфоните на марката във Виетнам цели да осигури по-фективни, стабилни и навременни доставки, се казва в изявление на Samsung. „След като ситуацията COVID-19 се стабилизира, ние планираме да върнем продукцията в Гуми“, се казва още в съобщението.

Samsung вече прехвърли голяма част от производството на смартфони във Виетнам през последното десетилетие. Там гигантът прави над 50% от моделите си и досега е имало млако смущения на процесите. Що се отнася до фабриката в Гуми, тя на практика съставлява малка част от общата продукция. 

Едва преди броени седмици Samsung представи нова порция премиум телефони, включително и нов вид сгъваем смартфон. Устройствата от серията Galaxy S20, както и огъващият се Z Flip вече са в продажба по света. Целта на предприетата стъпка в посока Виетнам е да се отговори на търсенето. 
Коментари: 0