Samsung се бави с Galaxy Fold, и по-добре

Втората поява на Galaxy Fold ще маркира бъдещето на огъващите се телефони

Samsung се бави с Galaxy Fold, и по-добре
932 ~ 2 мин. четене
Когато Samsung представи своя огъващ се Galaxy Fold, компанията не просто лансира нов телефон, а обяви началото на революция в начина на взаимодействие с мобилните устройства, пише изданието Cnet. Малко преди официалното му пускане в продажба обаче смартфонът се издъни. 

Тестови бройки, дадени на журналисти за ревюта, се оказаха дефектни, като проблемът беше именно с екрана. И революцията спря, пише изданието. Пазарният дебют бе отложен, а компанията увери, че ще работи за бързото отстраняване на проблема. За последно, преди вече няколко седмици, се чу, че Galaxy Fold има шанс да се появи идния месец. След това говорителка на Samsung уточни, че компанията планира да обяви датата на излизане „през следващите седмици“. Оттогава потребители, конкуренти и рецензенти чакат със затаен дъх. 

„Оставете ги да чакат“, пише авторът на Cnet. Според него ако Samsung иска да гарантира, че Galaxy Fold ще работи без повече проблеми, то компанията трябва да отдели достатъчно време и ресурси, за да фиксира всичко, независимо от вътрешните срокове или натиска от партньори, потребители и медии. 

„Samsung трябва да се справи с Galaxy Fold добре, защото целият смартфон свят разчита компанията да гарантира, че огъващите се телефони ще постигнат правилно първо впечатление (добре де, второ първо впечатление)“, пише още Роджър Ченг. 

Според него в случая не става дума просто за един продукт, а за перспективите пред цяла нова категория. Въпреки че индустрията вече е приветствала сгъваеми телефони като вълнуваща иновация в мобилността, винаги е е съществувала загрижеността относно трайността и дори полезността на такива устройства.

„Пускането на набързо поправен продукт само ще добави масло към огъня“, категоричен е той. 

Тази теза подкрепя и Марибел Лопес, анализатор в Lopez Research, като казва, че ако Samsung има проблем с второто пускане, това ще нарани и Samsung, и всички други доставчици на огъващо се телефони, най-малко със забавяне от поне една година.

Коментари: 0