Семейство Тръмп с официална покана да посети Словения

Президентът на балканската страна лично е поканил милиардера да види родината на жена му

Семейство Тръмп с официална покана да посети Словения
672 ~ 1 мин. четене

Президентът на Словения Борут Пахор е поканил новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания, която е словенка, да посетят страната, съобщи информационният портал TMZ, позовайки се на представител на посолството на Словения във Вашингтон.

„Тази седмица Пахор разговаря по телефона с Доналд Тръмп и съпругата му Мелания и ги покани да направят визита в страната“, се казва в съобщението.

През 2017 г. се навършват 25 години от установяване на дипломатически отношения между Вашингтон и Любляна и официалните лица в Словения желаят Тръмп да участва в отбелязването на годишнината.

Представител на посолството посочва също, че президентът Пахор и премиерът Миро Церар са изпратили на Мелания Тръмп поздравително писмо на словенски във връзка с победата на съпруга й на президентските избори в САЩ. В писмото се изразява благодарност, че „нашата централноевропейска държава е станала по-привлекателна“.

Мелания Кнавс е родом от словенския град Севница. Много жители на Севница празнуваха победата на Тръмп и сега се надяват на туристически бум. 

Подкрепи Economic.bg