Ще можем да завещаваме профила си във Facebook

Социалната мрежа въвежда нови функции за потребители след тяхната смърт

Ще можем да завещаваме профила си във Facebook
112 ~ 1 мин. четене
Много хора си задават въпроса какво се случва с профилите във Facebook (Фейсбук) на хора, след като са починали. От социалната мрежа са се заели да разрешат този проблем.

Един от вариантите е всеки да избира в профила си или в писмено завещание някого, който да управлява профила му след кончината.

Facebook ще активира новата функция поетапно, а всеки потребител ще избира сам съдбата на профила си след смъртта си.

Една от опциите ще е запазване на страницата, но "замразена". Това означава, че никой няма да може да пише на нея или да "харесва" снимки, както и няма да се показват реклами, пише "Уолстрийт Джърнъл".

И в момента това е единствената практика в мрежата, след като пред Фейсбук бъде потвърдена смъртта на съответния потребител.

Друга опция ще е напълно изтриване на профила, но това ще става, само след като смъртта на потребителя бъде потвърдена. Той трябва сам да е заявил предварително подобно желание.

Ако потребителят не е указал изрично как да се процедира с неговия акаунт в мрежата, той ще бъде замразяван в състоянието и настройките, в които е оставен. Отново няма да има възможност да се публикува на стената или да се коментира под снимките, но публикациите ще са видими за останалите хора според настройките на профила.


Подкрепи Economic.bg