Ще можем да завещаваме профила си във Facebook

Социалната мрежа въвежда нови функции за потребители след тяхната смърт

Ще можем да завещаваме профила си във Facebook
Много хора си задават въпроса какво се случва с профилите във Facebook (Фейсбук) на хора, след като са починали. От социалната мрежа са се заели да разрешат този проблем.

Един от вариантите е всеки да избира в профила си или в писмено завещание някого, който да управлява профила му след кончината.

Facebook ще активира новата функция поетапно, а всеки потребител ще избира сам съдбата на профила си след смъртта си.

Една от опциите ще е запазване на страницата, но "замразена". Това означава, че никой няма да може да пише на нея или да "харесва" снимки, както и няма да се показват реклами, пише "Уолстрийт Джърнъл".

И в момента това е единствената практика в мрежата, след като пред Фейсбук бъде потвърдена смъртта на съответния потребител.

Друга опция ще е напълно изтриване на профила, но това ще става, само след като смъртта на потребителя бъде потвърдена. Той трябва сам да е заявил предварително подобно желание.

Ако потребителят не е указал изрично как да се процедира с неговия акаунт в мрежата, той ще бъде замразяван в състоянието и настройките, в които е оставен. Отново няма да има възможност да се публикува на стената или да се коментира под снимките, но публикациите ще са видими за останалите хора според настройките на профила.
Коментари: 0