Ще се търси концесионер за Летище Пловдив

Общината и компанията ще търсят възможности за развитие

Ще се търси концесионер за Летище Пловдив
Летище Пловдив ще съществува, но очевидно начинът му на работа в момента не е добър. Това каза кметът на Пловдив Иван Тотев по повод случващото се с аеропорта в последните дни, съобщи БГНЕС. Миналата седмица стана ясно, че множество служители са били освободени. А през уикенда аради силния вятър няколко полета бяха отклонени от София за Пловдив, където не е имало кой да обслужи пътниците и те са стояли часове наред затворени в самолетите.

В близките дни предстои среща на кмета с директора на летището, за да се получи по-пълна информация за състоянието на аеропорта. 

От 6 месеца вече летището нито е резервно на София, нито на самолетната компания, нито пък работи след 22 часа през нощта. 

И общината, и управлението на летището са на една позиция- да се търси концесионер, и то възможно най- скоро, каза кметът Тотев. 

200 000 лв. внася ежегодно община Пловдив във Фонда за развитие на летище Пловдив, миналата година сумата е стигнала 400 000. 

Кризата на летище Пловдив не е от вчера и се развива постъпателно към очакван край, който бе много точно илюстриран с кацането на двата самолета в тъмнина и при затворен терминал. 

След орязването на субсидията от Министерството на транспорта, започнаха масови съкращения, последните – на 50 души от персонала, сред тях и на шефа на охраната- бяха буквално преди дни.
Коментари: 0