Ще снимат игрален филм за Pokemon

Главен герой ще е Пикачу

Ще снимат игрален филм за Pokemon

Холивудската компания Legendary Entertainment, която от януари тази година принадлежи на най-богатия китаец Ван Цзянлин, получи правата за екранизация на игрален филм за Pokemon, пише Variety. Сделката с компанията е сключена само две седмици, след като светът бе завладян от играта за смартфони Pokemon Go.

От Legendary заявиха, че снимките ще започнат през 2017 година. Филмът ще бъде базиран на историята на героят детектив Пикачу, който по-рано се появи в японската видео игра. Другите подробности за филма се пазят в тайна от компанията.

За Legendary това е третата голяма сделка за по-малко от месец. Една от най-старите холивудски компaнии Universal Pictures ще разпространява филма по целия свят. А в Япония с дистрибуцията му се заема японското киностудио Toho.

Pokémon стартира в Япония през 1996 г. и е продала 279 милиона видео игри в световен мащаб с 21,5 милиарда карти в 74 страни, както и анимационен сериал от 19 сезона.

Ван Цзянлин заема 18-място в рейтинга на най-богатите милиардери в света според Forbes. Неговото състояние се оценява на 23,7 милиарда долара. 

Коментари: 0