Сидеров: Трябва цялостен план за законодателните промени, а не необмислени действия

Според лидера на „Атака“ в момента в обществото се дискутират „дребнотемия“ и се отклонява вниманието от важните въпроси

Сидеров: Трябва цялостен план за законодателните промени, а не необмислени действия
500 ~ 2 мин. четене
Аз съм на мнение, че планът за действие по законодателна линия трябва да се обсъжда стратегически. А не да се излиза днес да се решава дали да пушим, дали да не пушим, да ядем ли захарен памук, или да не ядем. Така лидерът на партия „Атака“ и коалиционен партньор в „Обединени патриоти“ Волен Сидеров коментира пред БНТ промените, които вицепремиерът Валери Симеонов инициира в няколко закона, засягащи хазартния бизнес и пушенето на закрито.

Сидеров определя темите като рекламата на хазарта и забраната за пушене на закрито като „дребнотемия“ и препоръча да фокусът да се насочи към по-важни теми като доходите.

„“За мен важното е да вдигнем доходите на хората. Ние създадохме тази коалиция с идеята за 300 лв. минимална пенсия. Нека видим как да го направим. Защото хората ме питат по улиците какво се случва с тези обещания. Аз не съм в изпълнителната власт и казвам, че действаме, правим каквото е възможно“, коментира Сидеров.

Той смята, че ако искаме да се борим с пороците, по-скоро трябва да се въведе вероучение в училищата, за да знаят младежите отрано какво е добро и както не. Също така Сидеров би подкрепил идеята да се обложат още печелившите бизнеси, дори ако трябва с 50%, но допълнителните пари в бюджета да отиват за пенсии и здравеопазване.

„Иначе излиза, че се захващаме с някаква подробност, правим обществена тема, започват спорове и ми се струва, че така отклоняваме вниманието от големите теми. За мен големите теми са те са България да се развива икономически, да има възможност за работа, да се върнат поне част от младите хора, които са навън по принуда, да са сигурни, че тук могат да изхранват семействата си. Към това да вървим“, казва Сидеров.

По отношение на самата коалиция „Обединени патриоти“, Сидеров смята, че тя трябва да се запази и да участва в този състав и на другите избори. „Винаги сме имали спорове. Аз съм този, който се ласкае от мисълта, че съм конструктор на коалицията. Смятам, че беше правилно решение, правилно е и занапред да участваме така на избори. От там нататък всичко е в ръцете на моите партньори, да решат дали да споделят докрай това мое виждане или да вървят по по-различен път. Всичко е възможно  в политиката“, казва Сидеров.

Лидерът на „Атака“ коментира и посещението на българската делегация в Иран. „България има огромна изгода да търгува и да има връзки с Иран. Не поради симпатии и антипатии, а заради българския интерес“, каза Сидеров.

Той коментира, че е имал срещи на високо равнище с първия вицепрезидент, министъра на петрола, министъра на икономиката и финансите, председателя на търговската камарата, депутати от иранския парламент. „Всички те повтаряха: давайте да работим, да търгуваме, искаме да увеличим оборота с България”. Той в момента е 100-115 милиона евро, да стане 1 – 2 милиарда”, каза Сидеров.

По думите му иранци имат нужда от всичко, което правим – строителство, инфраструктура, продукти от селското стопанство. „Това са сериозни възможности за българския бизнес и откриване на работни места“, каза той.
Коментари: 0