Siemens достави в България нов локомотив Vectron

Моделът AC MP има тягова мощност от 5,600 киловата

Siemens достави в България нов локомотив Vectron

Siemens AG Австрия и базираната в Пловдив транспортна компания PIMK Rail подписаха договор за закупуване на локомотив Vectron AC Medium Power (MP). Vectron AC MP има тягова мощност от 5,600 киловата, отговаряйки на най-новите изисквания на ТСОС (Технически спецификации за оперативна съвместимост) и е готов за експлоатация в България, както и в Румъния. 

Локомотивът е вече в България и в момента преминава електромагнитни изпитания за съвместимост с националната железопътна мрежа.


Отделът за финансови услуги на Siemens (SFS) подкрепи PIMK Rail, като уреди и структурира персонализирано финансово решение за нуждите на инвестицията. С подкрепата на Австрийската агенция за експортно кредитиране SFS стана възможно PIMK да получи достъп до нов източник на финансиране (ECA - отговаряща за улесняването на експортното кредитиране) с цел разширяване на бизнеса.

На 26-ти април 2016 г. в компетентния център за локомотиви на Siemens в Мюнхен бе извършен технически преглед и приемане на първия Vectron AC MP. В хода на инспекцията представителите имаха възможност да направят пробно каране по железопътното трасе на Siemens на територията на фабриката. "Локомотивът и неговият дизайн напълно отговарят на нашите очаквания. 


Предлаганият от Siemens пакет е уникален, защото включва не само доставката на локомотива, но и финансирането му, което бе от решаващо значение за нашия избор," каза Пенко Несторов, председател на PIMK ООД.

Лукас Траутзамвизер, мениджър по продажбите, отговарящ за PIMK Rail, добави: "Щастливи сме, че PIMK Rail избра нашия продукт за своя разрастващ се бизнес. Имайки предвид плановете и потенциала на PIMK Rail, ние сме уверени, че този локомотив е само началото на една история на успеха. С дългогодишната ни традиция и опит в областта на локомотивите сме сигурни, че сме най-подходящия партньор за PIMK Rail." 

С цел структуриране бъдещата дейност на PIМK Rail, Siemens и PIMK Rail вече започнаха разговори за закупуване на нови локомотиви през 2016 г.

Коментари: 0