Сигнал за бомба на Централна гара (обновена)

Районът беше отцепен

Сигнал за бомба на Централна гара (обновена)
3770 ~ 1 мин. четене

Сигнал за взривно вещество на Централна гара в столицата беше подаден днес следобед, съобщават от МВР. Районът веднага беше отцепен и се извърши проверка от полицията.

В 15.40 часа анонимен мъжки глас се е обадил на тел. 112 за наличието на взривно устройство на Софийската жп гара, предаде Фокус.

Влаковете продължиха да се движат, но спираха на по-отдалечени перони, а билетите се продаваха в самите влакове, уточниха от БДЖ. Нямаше паника сред пътниците, те заобикаляха отцепения район и се насочвахаправо към пероните, съобщи БНТ.

Два часа по-късно столичната полиция е задържала мъжа, който е подал сигнала, съобщи БНР. Той е на 51 години и е арестуван в района на Женския пазар, където се проведе полицейска операция. Отведен е за разпит в Трето РПУ. По данни на медията, задържаният има регистрации за хулиганство и кражба на автомобили.

Специализираните органи щателно огледаха района, но не откриха никакви заплахи - нямаше и следа от взривно устройство. Впоследствие гарата бе отворена и продължи да функционира нормално.  

Предстои официалното откриване на ремонтираната жп гара. Това е първият основен ремонт от 4 десетилетия. В района ще има почти 200 камери, които ще следят за сигурността, съобщи bTV.   

Коментари: 0