Силата на „Асарел-Медет“ е екипът

Около 1200 човека работят в дружеството, като част от тях са още от времето на МОК „Медет“

Силата на „Асарел-Медет“ е екипът
Инвестиции в модернизация и добър екип - това е тайната на успеха на най-голямата компания в българския рудодобив „Асарел-Медет“ АД вече над 50 години. Около 1200 човека работят в дружеството, като част от тях са още от времето на МОК „Медет“.

Всяка година на фирмено тържество, което по традиция се провежда в седмицата преди Деня на миньора през август, се награждават работници, служители и мениджъри от „Асарел-Медет” АД, избрани от колегите си за най-добри в професията, има отличия и за хора с дългогодишен трудов стаж в компанията. Сред тях са Иван Дралев, който работи като машинен оператор в звено „Подстанции и мрежи“, и Петка Димитрова, която е оператор на пулт в Обогатителната фабрика. През тази година двамата бяха избрани за пореден път за „Най-добър в професията“ от своите колеги и с решение на УС на „Асарел-Медет“ АД бяха наградени с почетен знак „За заслуги“ към компанията.

„Следвам принципа, че за да започнеш нещо, ти трябва амбиция, но за да го постигнеш, се изисква много труд и постоянство. Работата ни е много отговорна, но аз я върша с удоволствие. Чувствам се спокоен на работното си място. С колегите и ръководството се разбираме прекрасно“,  казва Иван Дралев.

„Нашата работа е екипна, за да вървят нещата добре, трябва да сме лоялни и точни в отношенията си. Работата е баланс от отговорност, дисциплина, правилна преценка и вдъхновение“, споделя Петка Димитрова.

През тази година общо 200 асарелци бяха отличени за професионални постижения и трудов стаж в компанията или в дъщерни дружества. Всеки от тях получи благодарствена грамота и фирмен меден сувенир от председателя на Надзорния съвет Димитър Цоцорков и от изпълнителния директор инж. Делчо Николов.

Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет:

Силата на „Асарел“ не е в техниката, не е в ресурсите, не е в капитала, а в прекрасните хора, които работят тук. Колкото и да модернизираме производството, колкото и да залагаме на върхови технологии, на дигитализация, нашият екип е в основата на всички наши успехи.
Инж. Делчо Николов, председател на УС и изпълнителен директор:

За тези близо 40 години, откакто съм в предприятието, съм работил с хиляди хора. Те са различни като характер, като мислене и като съдба. Но общото е, че огромната част от тях са хора, на които можеш да се довериш и които са свикнали да те гледат право в очите. Знам, че на всеки от тях може да звънна по всяко време и той веднага ще се отзове, за да помогне на екипа – без мрънкане, без пазарлъци. Откритостта е другото качество, което много ценя. Това, че всеки от тях има силата и доблестта да каже онова, което мисли, показва, че нашият екип е съставен от силни хора, от личности, които имат чест и високи критерии.

Коментари: 0