Някои коли на Tesla ще станат по-евтини в Китай

Компанията иска да компенсира по-високите вносни мита заради търговската война между Пекин и Вашингтон

Някои коли на Tesla ще станат по-евтини в Китай

Снимка: БТА

Tesla ще понижи цените на скъпите си модели електромобили в Китай. Причината е търговската война между азиатската страна и САЩ, която оскъпява колите заради повишението на вносните мита, пише Business Insider.

Компанията на милиардера Илон Мъск планира да понижи цените на Model X и Model S с между 12% и 26%, за да ги направи по-достъпни на най-големия в света автопазар, където продажбите на електрически возила растат бързо.

Ходът идва на фона на сериозното напрежение между Пекин и Вашингтон, заради което бяха наложени по-високи мита върху вноса от САЩ в Китай. Ставките засегнаха автомобилната индустрия, нанасяйки удар по Tesla, която внася всички коли, които продава на китайска територия. За да не ѝ спаднат продажбите, компанията иска да намали цените на скъпите си електромобили и така да компенсира китайците за повишените мита и съответно цени на возилата.

Ходът е голяма промяна в сравнение със стратегията на компанията през юли, когато Tesla беше един от първите автопроизводители, които повишиха цените в отговор на по-високите мита.

Коментари: 0