Симеонов: Не виждам проблем главният прокурор да се среща с живи хора

Съпредседателят на ОП се вълнува повече от КТБ и КЕВР

Симеонов: Не виждам проблем главният прокурор да се среща с живи хора
Не виждам проблем прокурорът да се среща с живи хора. И той е човек, и той вероятно ходи по коктейли и се среща с бизнесмени там. Така съпредседателят на „Обединени патриоти“ – коалиционен партньор в следващото управление на ГЕРБ, коментира станалата публична среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев. Тя е била организирана от Георги Гергов – тогава член на Изпълнителното бюро на БСП, а след нея всяка от страните в разговора отправи обвинения към отсрещната, че е имало натиск.

Според Валери Симеонов с кого се среща главният прокурор извън офиса си не го вълнува. Той е на мнение, че има много по-важни теми, за които да се пита Цацаров. „Много по-важно е какво се случва в КТБ, отколкото с кой се е срещал Цацаров. Какво става с онези 3.5 млрд. лв., които бяха източени от КТБ? Ето това ме интересува“, каза Симеонов.

Валери Симеонов каза също така, че недоумява защо през януари срещу КЕВР е започнала проверка. В същото време прокуратурата е неглижирала доклада на Временната анкетна комисия в предишното Народно събрание, което разследваше нарушенията в енергетиката. В този доклад парламентът е отбелязал, че КЕВР не е извършил контрол върху ЕРП-тата.
Коментари: 0