Служителите на Apple няма да се върнат в офисите скоро

Причината – нарастващите случаи на „Делта“ варианта на коронавирус отлагат плановете на компанията за постепенно завръщане в офисите

Служителите на Apple няма да се върнат в офисите скоро

Снимка: Unsplash

372 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Технологичният гигант Apple е решил да се откаже от плановете за връщане на служителите в офисите си поне до октомври, съобщава Bloomberg. Причината е нарастващите случаи на „Делта“ варианта на коронавирус. В началото на юни главният изпълнителен директор Тим Кук уведоми работещите в компанията, че е време да се подготвят за работа в офиса.

Тогава той подкрепяше идеята, че видеоконферентните разговори не могат да заменят комуникацията лице в лице. Според тогавашните планове на Кук служителите трябваше да са физически в офиса в понеделник, вторник и четвъртък, като можеха да продължават да работят от вкъщи в сряда и петък.

Apple може да не е единствената компания, която е принудена да преосмисли плановете си. Експерти от Deutsche Bank коментираха, че много други компании биха могли да я последват заради разпространението на новите варианти на коронавируса.

Пандемията продължава да действа като спирачка за връщане към нормалността“, коментира Джим Рийд от Deutsche Bank.

Големи банки като JP Morgan и Goldman Sachs усилено настояват техните служителите да се върнат на работа в офисите. Тези планове обаче могат да се окажат изправени пред усложнения с оглед на повишените случаи на Covid-19 напоследък заради силно заразния вариант „Делта“, който засяга предимно неваксинираните, но и някои, които са напълно имунизирани. Това предизвика истинско объркване, като например в САЩ, където някои щати облекчават противоепидемичните мерки, докато други се връщат към ограниченията.

Подкрепи Economic.bg