Уолстрийт изтри част от загубите

Златото остана сдържано през изминалата сесия и записа лек спад

Уолстрийт изтри част от загубите

Снимка: Unsplash

176 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари възстановиха част от загубите, които претърпяха в понеделник, поради опасенията относно Delta варианта на COVID-19. Технологичният NASDAQ се покачи с 1.57% до 14 498 пункта, а S&P 500 се повиши с 1.52% и приключи на 4 323 пункта. Индустриалният Dow Jones възвърна над 500 пункта и добави 1.62% до 34 511.

Европейските пазари се съвзеха от разпродажбите в понеделник. Страховете бяха овладени, след като стана ясно, че Delta вариантът се разпространява, главно сред младите и неваксинираните или частично ваксинираните. Немският DAX се покачи с 0.55% до 15 216, а FTSE 100 прибави 0.54% и приключи на 6 881 пункта.

Фючърсите на лек суров петрол се повишиха във вторник, след като участниците на пазара се надпреварваха да се възползват от двумесечното дъно в предишната сесия. WTI се повиши с 1.36% до 67.32 USD, а Brent записа ръст от 0.63% до 69.05 USD за барел.

Златото остана сдържано, като записа спад от 0.16% приключвайки на 1 810 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Данни за запасите

Днес на фокус ще бъдат данните от запасите на лек суров петрол, бензин и дестилати. Прогнозите са за намаляване на запасите спрямо предходен период.

Инструмент на фокус

Exxon Mobile

Акциите на компанията се движат във възходящ тренд от началото на годината, като всяка корекция е била ограничена над 50-периодна експоненциална пълзяща средна. Цената направи пробив на 50 ЕМА и от няколко сесии се търгува под нея. 55 е ниво на подкрепа, което ако не бъде пробито е възможно да доведе до обръщане на посоката. Бавният стохастик се намира в препродадени стойности, което е сигнал за потенциално възходящо движение.

EUR/JPY

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на юни. Цената се движи под 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Формирана е техническата фигура низходящ клин, пробив на горна граница на клина е възможно да доведе до обръщане на посоката. Образувана е дивергенция между стойностите на RSI, които излизат от препродадени стойности и движението на графиката, това може да е сигнал за потенциална възходяща корекция.

Cotton

Фючърсната цена на памука се движи във възходящ канал и над 50-периодната експоненциална пълзяща средна, от началото на юни. Образувана е дивергенция между стойностите на бавния стохастик, които излизат от прекупени стойности и движението на графиката, това може да е сигнал за потенциална низходяща корекция. Пробив и задържане под 50 ЕМА е възможно да доведе до началото на нов низходящ тренд.

Germany Tech 30

Технологичният немски индекс се движи във възходящ клин и над 50-периодната експоненциална пълзяща средна от средата на май. Цената направи пробив на долната граница на клина, задържане под нея е възможно да доведе до обръщане на тренда. Задържане под 50 ЕМА има потенциал да доведе до низходящо движение.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg