Мика Зайкова откри 46-ото Народно събрание

С ниската избирателна активност народът ни каза, че не иска повече избори, каза председателстващият

Мика Зайкова откри 46-ото Народно събрание

Снимка: БТА

1156 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg
Старт на 46-ото НС

Народът ни каза, че не иска да живее повече така. Че иска промяна и това излезе от резултатите от изборите, когато всички партии на промяната повишиха своя резултат. Народът им гласува сериозно доверие, а това е отговорност. Така най-възрастният депутат в 46-ото Народно събрание Мика Зайкова откри първото заседание на новия парламент.

„Разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент, които познават процедурите и искат да работят за България“, каза Зайкова.

Второто важно нещо, което каза суверена е, че не дава мнозинство на нито една от партиите. Каза им да работят заедно за мечтите на България. А мечтите трябва да се сбъдват!“

"Третото важно нещо, което народът каза с по-ниската избирателна активност, е вече да спрем с изборите и да се захванем с работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо и това трябва да го знаят всички българи, но е възможно. И това го доказа служебното правителство, което работи досега", каза депутатът от ИТН.

След края на встъпителната реч на Зайкова депутатите се заклеха.

За разлика от откриването на 45-ото Народно събрание, днес в залата бяха министрите. Преди три месеца Бойко Борисов отказа да се появи в залата, неговите все още действащи министри – също.

Подкрепи Economic.bg