Смартфонът ви ще работи по-дълго без Facebook

Тестовете показват, че без Facebook App и Facebook Messenger, останалите приложения работят по-бързо

Смартфонът ви ще работи по-дълго без Facebook
3740 ~ 1 мин. четене

Въпреки огромните ресурси с които разполага, Facebook не може да се оправи със своето мобилно приложение за Android. Потребителите отдавна се оплакват от понижаване производителността на смартфоните им при използването на това приложение, както и от значително по-кратката автономна работа. 

Вицепрезидентът на социалната мрежа Крис Кокс дори накара миналата година цял отдел специалисти вместо iPhone да използват смартфони с Android, за да решат по-лесно тези проблеми, пише Kaldata.com.

Засега няма положителни резултати в това направление и много потребители започнаха публично да критикуват Facebook. В Android Central се появи голяма статия с твърде неприятни забележки по този повод. Авторът твърди, че приложението Facebook съществено намалява времето на автономна работа на смартфоните. Това е нещо ново, тъй като досега имаше само оплаквания, а вече се публикуват и резултатите от задълбочени тестове.

Kaldata вече съобщи за тестовете на pbrandes_eth, който публикува резултатите от тях в Reddit. Много потребители повториха тези тестове и получиха подобни резултати. Оказа се, че след премахването на Facebook App и Facebook Messenger, останалите приложения се зареждат и работят с около 15% по-бързо.

Английският вестник The Guardian направи още една стъпка и тества времето на автономна работа без Facebook. Той остави Facebook Messenger и замени Facebook App с приложението Metal, което също дава достъп до Facebook. 

Резултатът от това е 20% по-дълга автономна работа на смартфона Nexus 6P. След тези тестове специалистите препоръчват използването на Metal или влизане във Facebook с помощта на последната версия на браузъра Chrome for Android.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg