Смяна на поколенията в Dom Pérignon

Главният технолог Ришар Жофроа напуска и ще бъде сменен от Венсан Шаперон

Смяна на поколенията в Dom Pérignon

Жофроа и Шаперон

Снимка: Dom Pérignon

Подобно на много други наследствени марки в наши дни, и Dom Pérignon претърпява генерална промяна в ръководството. Но корените на тази промяна са поставени отдавна.

Венсан Шаперон ще поеме ролята на главен енолог, или Chef de Cave, както е терминът на френски, от 1 януари 2019 г., поемайки щафетата от своя наставник Ришар Жофроа, който е майстор на избата през последните 28 години. Двамата работят заедно от 2005 г. насам.

Компанията предстои да пусне новата си винтидж реколта - 2008 г.

Винтидж шампанското на Dom Pérignon е сред най престижните от групата на Moët & Chandon, един от най-големите и най-изтъкнати винопроизводители в света, както и съсобственик на конгломерата за луксозни стоки LVHM.От 1990 г. досега Жофроа, който е от района на Шампан, е подготвил 15 винтидж реколти.

Шаперон, който се мести в Шампан от Бордо преди години, вече работи за компанията почти две десетилетия, участвал е в 13 реколти , от които 4 винтидж. Като се има предвид колко близо работят Жофроа и Шаперон през годините, то вероятно много от работата на Жофроа ще бъде приложено и от неговия млад наследник.
Коментари: 0