Спа курорти: 6 дестинации за „подмладяване”

Те предлагат лечение с цветна кал, водорасли, геотермалната вода и др.

Спа курорти: 6 дестинации за „подмладяване”
5572 ~ 2 мин. четене

Спа курортите са място, където хората се преобразяват: кожата става по-мека и копринена, появява се блясък в очите и необикновена лекота в тялото. Заради това си заслужава да се изложите на всички възможни процедури, които ви се предлагат на спа почивка. Направихме списък на 6-те спа курорти, които гарантирано ще ви подмладят.

6. Виши, Франция

Този курорт е като един голям козметичен салон. Град Виши е известен като "Кралицата на спа градове", популярна дестинация за туристи и спа гости. Вилите, дългите улици в парка от епохата, с неговите вековни дървета, лечебните извори, придават безпрецедентен чар и атмосфера на френския град. Тук се ражда и в световната марка Vichy. Пациентите се лекуват само с местни продукти и минерална вода от извора "Лука". Освен да се насладите на спа процедури, може да се разхождате по бутиците, да учите френски и да играете в казино.

5. Абано Терме, Италия

Това е един от най-популярните курорти в Европа, в който може да се мажете с разноцветна кал. Тя помага за стомаха и ставите, освежава тена, премахва целулита от тялото. Гостите се мажат с цветна кал - от синя до червена, богата на полезни микроелементи. Ефектът от процедурите с кал вече се забелязва в рамките на 2-3 дни. В допълнение към спа почивката може да отидете на екскурзия до Венеция и Верона.

4. Хамамет, Тунис

Днес Тунис е изпълнен с прекрасни пясъчни плажове, стотици модерни хотели, минерални извори с десетки балнеолечебни и спа центрове. Тук подмладяват морската вода, водораслите и лечебната кал. Спа-столицата на Тунис е Хамамет, а в неговите центрове Bio Azur и Bioform, може да се отървете от стреса с процедурите, които се предлагат.

3. Синя Лагуна, Исландия

Тази местност в се слави с голяма популярност в Исландия. Гостите се наслаждават на релаксиращи бани в геотермалната солена вода, много полезна за кожата. Посещението на SPA центровете в Синята Лагуна е преживяване, което отстранява стреса, предизвикан от екстремалния начин на живот. Посетителите възвръщат връзката с природата, наслаждават се на прекрасната гледка и дишат чист свеж въздух. Лечебните свойства на мътната вода са открити само преди две десетилетия. Но Синята лагуна вече е успяла да получи титлата на най-добър спа-курорт в света.

2. Бали, Индонезия

Тук може да опитате всички видове масажи и ароматерапия. Бали е най-романтичният спа курорт - дим от пръчки на сандалово дърво, нежно жасминово масло и вани с розови листенца се предлагат на райския остров. Масажни процедури се предлагат навсякъде, както в хотела, така и на улицата. В Бали използват традиционни знания и умело съчетават уменията от източна и западна практика.

1. Канкун, Мексико

Мексико отдавна е една от водещите спа дестинации в световен мащаб. Канкун е истински здравен център, където изборът на процедури за подмладяване е огромен. Тук предлагат нестандартни масажи – с топка за голф, втриване на кактус, масажи се правят по древните традиции на маите и дори се извършват ритуали за пречистване. Основното, което да запомните е едно просто правило: преди да поръчате скъпите екзотични процедури, разберете какво представляват те. Зад ефектно заглавие може да се крие един обикновен масаж.

Подкрепи Economic.bg