Спират всички събития в Европейския парламент

Засилени мерки за сигурност възпрепятстват външните посещения

Спират всички събития в Европейския парламент
164 ~ 2 мин. четене
Автор: Михаил Михайлов

Европейският парламент спира всички събития, поради акция за сигурност, която ще се проведе след 9-ти февруари, съобщава europeanvoice.com.

Евродепутатите няма да могат да бъдат домакини на събития, свързани с външни посетители, поне докато заплахата за сигурността се понижи.

Депутатите са били информирани, че те вече няма да могат да представят Европейския парламент на посетители. Всички изложби, културни събития и тържества, планирани за след 9 февруари са били отменени.

Писмо, изпратено до членовете на Европейския парламент изброява официалните органи като  Председателския съвет, Бюрото, квесторите, комисиите, делегациите и политическите групи, като само те ще имат право на пълен достъп до всички звена на институцията.

Събитията, които са предварително насрочени за провеждане до 9 февруари ще се състоят както е планирано, за да се осигури непрекъснатост на бизнеса и да се ограничи нарушаването на дейността на членовете на ЕП. Те ще бъдат проведени под строг пропускателен контрол и засилени мерки за сигурност.

Новите правила ще бъдат в сила до спадането на нивото на заплаха от терористични атаки, но няма как да стане ясно предварително кога точно ще се случи това.

Нивото на сигурност в комплекса на Парламента в Брюксел остава с код жълто. Въведените правила се отнасят до Парламента в Брюксел, но няма да засегнат работата в Страсбург. Парламентът ще проведе пленарна сесия там презследващата седмица, която ще се проведе от 9 до 12 февруари.

Вицепрезидентът на САЩ - Джо Байдън ще проведе свое посещение в Европейския парламент на 6 февруари, поради което се налага значително активизиране на мерките за сигурност още преди 9-ти, се казва още в статията.

 
Подкрепи Economic.bg