Списание „Икономика“ и КРИБ раздадоха Оскарите на бизнеса

Над 300 гости уважиха тържествената церемония по връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика" 2019

Списание „Икономика“ и КРИБ раздадоха Оскарите на бизнеса

Победителите на вечерта

Снимка: сп. Икономика

На тържествена церемония списание "Икономика" и най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) връчиха наградите "Мистър и Мисис Икономика" за 2019 г.

Престижното отличие се дава вече 29 години на икономисти, предприемачи и мениджъри, които движат напред българската икономика, инвестират и създават нови работни места и неслучайно са наричани "Оскарите на бизнеса". Всеки от победителите получи статуетката "Рибарят и златната рибка", изработена преди 29 г. от скулптура Ставри Калинов, и превърнала се в символ на конкурса.

Главният изпълнителен директор на Vivacom Атанас Добрев и главният изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк" Теодора Петкова са носителите на престижните награди "Мистър Икономика" и "Мисис Икономика" за 2019 г. Призовете им връчиха Марияна Николова, заместник-министър председател по икономическата и демографската политика, и министърът на финансите Владислав Горанов.

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на КРИБ отправиха приветствия към събралите се над 300 гости - представители на българския бизнес.

„Вие давате възможност на икономиката да расте“, обърна се Борисов към мениджърите и предприемачите в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк. Той подчерта, че икономиката се развива с добри темпове и тази година са открити десетки нови предприятия. Борисов увери представителите на бизнеса, че държавата ще продължи да инвестира в инфраструктура, иновации и образование.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев подчерта ангажимента на бизнеса към създаването на нови работни места и повишаване на доходите на работещите с двуцифрен ръст, но изтъкна и проблема, който фирмите срещат с намирането на квалифицирани кадри.

"Без бизнес, без индустриалци няма да има работни места, няма да има брутен вътрешен продукт, няма да има развитие. Именно затова дейността на бизнеса е важна както за правителството, така и за икономиката, но най-вече за обикновените хора", каза издателят на списание „Икономика“ Боян Томов. Той връчи специална награда на "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България" за дългогодишните инвестиции в производственото предприятие в Костинброд и новооткрития център за развитие във Варна тази година. Призът получи изпълнителният директор Юрг Бургхалтер.

В категория "Индустрия" наградата получи изпълнителният директор на "Биовет" Ангел Желязков, а призът връчи Тим Курт, директор на "Аурубис България".

Наградата в категория "Финанси и застраховане" отиде в "АВВИ" и нейния управител Михаил Антонов. Той получи статуетката си от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Мариела Белитова, регионален директор за България и Гърция в логистичния гигант "Гопет Транс" получи отличието в категорията "Транспорт и логистика". Призът й бе връчен от Веселин Тодоров, изпълнителне директор на "Сиела Норма".

В категория "ИКТ и аутсорсинг" беше отличен Ли Дзие, генерален мениджър на "Хуауей Технолоджис България". Наградата връчи Стамен Янев, председател на Българската агенция за инвестиции.

В категория "Търговия и Услуги" призът спечели Йордан Чорбаджийски, търговски директор на "Черноморско злато". Стауетка и грамота връчи Любомир Пейновски от "Клийнтех България".

Носител на наградата в категория "Корпоративна социална отговорност" стана адв. Свилена Димитрова, председател на Българска болнична асоциация за инициативата "Национална класация - най-добрите болници" (съвместно с Investor Media Group). Призът връчи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

Адв. Наталия Димитрова, управляващ съдружник в адвокатско дружество "Димитрова и партньори", получи приза в категория "Консултантски бизнес/услуги". Тя получи своята награда от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов.

В категория "Земеделие и хранителна промишленост" наградата отиде при Иван Папазов, председател на Съвета на директорите на VP Brands International. Призът му беше връчен от министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Специална награда за качество в туризма получи Марина Вълканова и "Минстрой хотели". Наградата беше връчена от министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тя даде и специалната награда на Стоян Ставрев от "Българска консултантска организация" за подпомагането на българските компании при реализацията на проекти с европейски средства.

Церемонията беше излъчена и по БНТ 1, с водеща - любимото лице от ефира на националната телевизия Филипа Иванова.

Гостите се насладиха и на изпълненията на ангелогласната певица Белослава.

Коментари: 0