Spotify копира радио формата със специален плейлист за шофьори

Платформата пуска нов плейлист, наречен Your Daily Drive

Spotify копира радио формата със специален плейлист за шофьори

Снимка: Pixabay

Spotify пуска нов плейлист, наречен Your Daily Drive, който ще включва подкасти за новини. Така потребителите ще могат да слушат предпочитаната си музика заедно с медийно-информационно съдържание, подобно на радио. 

Wall Street Journal например ще предостави новинарски аудио клипове. Любопитното е, че този плейлист ще се актуализира през целия ден, за разлика от други популярни на платформата – Discover Weelkly получава обновление веднъж седмично, а Your Daily Mix веднъж на ден. 

Новият вид плейлист ще се присъедини в компанията на други, подпомагащи популяризирането на подкасти. По-рано този месец стана ясно, че Spotify вече тества 5 различни плейлисти, но само за подкасти, които обаче се курират от хора. Те са достъпни за 5% от потребителите в различни държави, а Your Daily Drive за всички ползватели на платформата в САЩ. 

Новината за новия плейлист идва месец след тази за първия хардуерен продукт на Spotify – Car Thing, който ще събира данни за това как хората консумират аудио в автомобилите си. По всичко личи, че стрийминг компанията има амбиции в сферата на авто аудио услугите. 

Your Daily Drive обаче е по-близо до формулата на радиото, където новините се появяват насред музикален микс, отбелязва The Verge, добавяйки, че форматът на Spotify все пак не включва информация за времето и трафика, два важни за шофьорите показателя. 

Коментари: 0