Тази година застрахователният пазар ще се възстанови от кризата

През пандемичната 2020 г. общо секторът е потънал с около 10-12%, а системата "бонус-малус" остава мираж

Доц. д-р Григорий Вазов, ректор на ВУЗФ:

Тази година застрахователният пазар ще се възстанови от кризата

Снимка: ВУЗФ

2309 ~ 8 мин. четене
Георги Желязков Георги Желязков

Доц. д-р Григорий Вазов е ректор на Висшето училище по застраховане и финанси и изпълнителен директор на Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab към бизнес университета. Бил е главен секретар на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България в периода 2012-2020 г. Част от НС на ДЗИ. През 2015 г. е избран за член на Фискалния съвет на Р България. Бил е президент на ВУЗФ в периода 2005 – 2017 г., а в периода 2002 – 2017 г. е председател на настоятелството на висшето училище.

В периода 1991-1994 г. заема постовете съветник на министъра и зам.-министър в Министерството на промишлеността, търговията и услугите. Бил е член на Съвета на директорите на Международната банка за икономическо сътрудничество, на Международната инвестиционна банка, както и на Банковата консолидационна компания.

Научните му интереси са в сферата на макроикономиката, теорията на финансите, корпоративните финанси, теорията на управлението. Автор е на над 100 научни труда, в т.ч. на монография, три учебника, поредица от студии, статии, научни доклади, рецензии, разработки с научно-приложен характер.

Последвайте ни във Viber
Последвайте ни в LinkedIn
Подкрепи Economic.bg