15-те най-безопасни страни за пътуване

Там сигурността е на високо ниво

15-те най-безопасни страни за пътуване
332 ~ 1 мин. четене

След като редица страни предупредиха гражданите си да не пътуват и големи европейски столици са парализирани заради заплаха от терористични нападения, изкушението да пътуваш може да се изпари. Ако вие обаче сте от онези хора, които не могат да останат за дълго вкъщи, в. „Индипендънт” представя 15-те най-безопасни страни за пътуване по света.

Данни на Индекса за глобалния тероризъм показват, че 97% от терористичните атаки в света през последните 15 години не са били в западни страни. Но през последните месеци напрежението се покачи, а властите в европейските държави увеличават мерките за сигурност и дори препоръчват на гражданите си да не пътуват, за да не станат жертва на тероризъм.

Графика с данни от Глобалния индекс на мира показва 15-те най-безопасни страни, преценявайки различни фактори като сигурност у дома, милитаризация и участие в местни и международни конфликти.

Вижте ги:

15. Словения

14. Белгия

13. Швеция

12. Ирландия

11. Португалия

10. Чехия

9. Австралия

8. Япония

7. Канада

6. Финландия

5.Швейцария

4. Нова Зеландия

3. Австрия

2. Дания

1. Исландия

Страната оглавява списъка за най-безопасно пътуване всяка година от 2007 г. насам, когато започва да се изчислява индексът.

Ето и графика с подреждането:

Подкрепи Economic.bg