10-те най-красиви и живописни градчета в Гърция

Те заслужават вашето внимание

10-те най-красиви и живописни градчета в Гърция

Снимка: Pixabay

Автор: Божидара Иванова
Когато става дума за красота, живописните малки градчета в Гърция могат спокойно да се конкурират с големите. Вероятно не сте чували някои от градовете в списъка, но има причина те да бъдат в него и заслужават място в тази класация.


10. Хора, о-в Патмос


Хора се намира на остров Патмос и е идеалното описание на това как трябва да изглежда традиционен гръцки град. Хора е красиво градче със снежно бели къщи. Разположено е на върха на хълм и предлага най-добрата гледка към Егейско море.


9. Галаксиди


Галаксиди изглежда като картичка. Градът е разположен в Коринтския залив. В него има много неокласически имения. Не е за изпускане и невероятният морски музей, който е единствен по рода си в Гърция.


8. Агиос Николас


Агиос Николас е известен град, разположен в Крит. Той привлича с красивите си плажове, музеи, руини и прекрасни морски брегове.


7. Митимна


Зашеметяващият град Митимна е разположен на остров Лесбос. Това е един от най-очарователните градове, които можете да посетите в Гърция. Сгушен между морето и замъка от византийската епоха, Митимна се отличава с каменните къщи и красивите цветя.


6. Каламбака


Познато като едно от най-красивите места в Гърция, Каламбака се намира в подножието на скалите, върху които са разположени манастирите в Метеора. Червените покриви на къщите създават една уютна и красива атмосфера. Гледката не е за изпускане.


5. Парга


Парга е най-идиличният от всички морски курорти в Гърция. Красивите пясъчни плажове привличат много туристи, а градът предлага и интересни забележителности като построеният през 14-ти век венециански замък Али Паша.


4. Миконос


Миконос е един от най-посещаваните градове в Гърция. Според легендите градът носи името на внука на Аполон, Миконос. Мястото е дом на красиви вятърни мелници, построени от венецианците.


3.  Сими


Сими е магнит за пътешественици. Космополитният град е построен на хълм и е известен със своите спиращи дъха гледки.


2. Монемвасия


Ако търсите средновековен град с необичайно минало, Монемвасия е вашето място. Красивите къщи с червени покриви създават една живописна гледка. Мястото е идеално за романтична приказка.


1. Оя


Още от 13-ти век Оя е един от най-посещаваните региони в света. Градът се намира на остров Санторини и впечатлява своите посетители с красивите бели къщи, които перфектно допълват фона на синята морска вода и правят града най-красивия в цяла Гърция.
Коментари: 0