На „Гетуик“ съобщават полетите на дъска, екраните се сринаха

В суматохата е имало и пътници, които са пропуснали полетите си

На „Гетуик“ съобщават полетите на дъска, екраните се сринаха

Персоналът на летище "Гетуик" е трябвало да пише информацията за полетите на бели дъски, след като заради технически проблем информационната система на аеропорта се е сринала вчера, съобщава Скай.

Снимки, публикувани в социалните мрежи, показват как хората се тълпят около белите дъски, за да получат последна информация за полетите си.

Персоналът поправял информацията с червен и черен маркер, когато се налагала промяна в полетите, разказват очевидците на суматохата, възникнала вчера.

Повредата на екраните засегнала както северните, така и южните терминали на летището.

От летището пуснаха съобщение в профила си в Туитър: "Съжаляваме, но поради ИТ проблем информацията за полетите не се съобщава правилно. Моля, използвайте временните дъски в салоните за излитане или слушайте съобщения за полети от авиокомпаниите".

Заради срива обаче настъпило значително объркване и множество пътници обикаляли по грешни изходи или дори изпуснали самолетите си. Говорител на летището обяви, че "една шепа хора" са пропуснали полетите си в резултат на проблема.

Много пътници обаче са проявили съчувствие и дори похвалили служителите за опитите им да съобщават акуратна информация, въпреки настъпилата суматоха.

Август е един от най-натоварените периоди на годината за летището в Западен Съсекс, тъй като много семейства започват в този период лятната си ваканция.

Коментари: 0