5-те най-важни причини да посетите Амстердам

Холандия е подарила на света много велики произведения

5-те най-важни причини да посетите Амстердам
Автор: Александра Сотирова

Ако още не сте решили къде да прекарате лятната си почивка, прочетете най-важните причини за пътуване до Амстердам.

Възможността да поживеете на баржа

Върхът на романтиката - да промените обичайната квартира с известните холандски баржи, от прозорците на които ще виждате само вода. Малцина се осмеляват да се откажат от живота на земята, но има и много, които искат да прекарат почивката си във водата. В Амстердам, с неговото изобилие от канали и острови, да се насладите на водата е много лесно – има и големи плаващи хотели, като например Amstel Botel със 175 стаи.

Художниците и музеите

Холандия е подарила на световната култура много велики художници. Там може да се насладите на картината „Нощна стража" на Рембранд или "Млекарката" на Вермеер, които се намират в Райксмузеум в Амстердам. Има изложения и на по-малко "сериозни", но много по-забавни колекции - порцеланови фигури и съдове за хранене и други обекти на декоративните и приложни изкуства. И в известения амстердамски музей Ван Гог, противно на общоприетото схващане, има снимки не само на художника (въпреки че това е най-широката в света колекция, обхващаща всички периоди на Ван Гог), и неговите съвременници, импресионисти и пост-импресионисти, а и не само Холандски - там изображенията са дело на френския Моне, Сьора, Гоген и Тулуз-Лотрек.

Пазарите

В Амстердам има много пазари - те са десетки и в тях се продава почти всичко, което сърцето ви пожелае: винтидж дрехи, антики, цветя, земеделски продукти. Не се колебайте да посетите Blumenmarkt – плаващият пазар на цветята, където дори не е необходимо да си купите нещо, достатъчно е просто да отидете и да се насладите на разнообразието от пъстри цветове. За антики и предмети на изкуството отидете до Antiekmarkt De Looier. Ориенталски аромат в изобилие има на Dappermarkt и Cuypmarkt, а за пресни продукти – на Lindengracht.

Свободните нрави

Легалността на леките наркотици и проституцията, законността на еднополовите бракове - за нас всичко това е екзотика. Въпреки това, изглежда най-популярното място, описващо холандската свобода на обноски, са световноизвестните Червени фенери, където дори не може да правите снимки на "прозорци" с момичета. Основното нещо - да се имат предвид възможните неблагоприятни ефекти на законните забавления. Може вместо това просто да разгледате експозиция на еротични музеи, бира, водка или татуировки.

Активният веложивот

Амстердам – ​​един от най-приспособените градове, в който може да се придвижвате на колело в Европа. Велоалеи има в целия град, както и хиляди места, от които може да си вземете колело под наем. Цените са доста разумни и можете да наемете велосипед, за да отидете до друг град и да се насладите на природата.

Коментари: 0